Verhit in een ruime braadpan een scheut olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflook. Doe dit op zacht vuur, zodat het niet teveel verkleurt. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul tot het bruin is.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Dan gaan de tomatenblokjes (met vocht) erbij en breng dit aan de kook. Schep de uitgelekte en afgespoelde bonen erdoor en houdt dit tegen de kook aan. Proef even en voeg indien nodig zout en peper toe.
Laat de saus nu minimaal een kwartier rustig pruttelen. Heb je wat meer tijd dan mag dit ook drie kwartier zijn, want dan komen de smaken nog beter los.
Snijd de peterselie fijn en houd een beetje apart voor de garnering. Roer de rest door de crème fraîche. Rasp de Parmezaanse kaas en zet het in een bakje op tafel erbij voor de liefhebbers. Verdeel de bonenschotel over vier borden en schep er een klodder crème fraîche op, bestrooi met de achter gehouden peterselie. Serveer eventueel met een handje gemengde sla.