Ga terug
Print
Kiprolletjes met salie en bacon

Kiprolletjes met salie en bacon


Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (of kipdijfilets)
  • 8 verse salieblaadjes
  • 12 plakken bacon (of pancetta)
  • 2 el olijfolie
  • klontje boter
  • zout en peper

Voor erbij

  • groente en aardappelen

Werkwijze

  1. Leg de kipfilets op je aanrecht of snijplank en sla ze met een vleeshamer of een deegroller wat platter. Bestrooi ze met wat zout en peper en leg op iedere filet twee blaadjes salie. Rol de filets op en draai de plakken bacon er omheen. Zet het vast met cocktailprikkers.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de kiprolletjes rondom goudbruin. Doe ze dan over in een ovenschaaltje en giet het bakvet erbij. Schuif het schaaltje zo'n 20 tot 25 minuten in de oven. 

  3. Bereid intussen de bijgerechten. Ik heb er gekookte aardappelen en gestoomde broccoli bij gemaakt, maar je kunt hieraan natuurlijk je eigen invulling geven. 

  4. Haal voor het serveren de prikkers uit het vlees!