Ga terug
Print
couscous met garnalen

Couscous met groente en garnalen

Lekker makkelijk, snel, gezond en lekker gerecht!

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 300 gram grote garnalen
  • 300 gram couscous
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • 3 lente uitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout

Werkwijze

  1. Giet voor de couscous 400 ml kokend water over 300 gram couscous en laat het 5 minuten wellen. Maak het los met een vork. Meng een scheutje olijfolie met wat citroensap, peper en zout en kluts dit even goed door elkaar met een vork. Giet dit door de couscous en meng goed. Proef en maak eventueel iets meer van dit mengseltje om het verder op smaak te brengen.

  2. Snijd intussen de paddenstoelen in repen, de lente ui in ringetjes, de rode paprika in blokjes en de courgette in halve plakjes. Verhit wat olijfolie in een ruimte koekenpan of wokpan en roerbak hierin de groenten. Voeg op het laatst de garnalen toe en bak ze even mee totdat ze lekker aangebakken zijn. 

  3. Verdeel de couscous over borden of kommen en schep hierop de groente en garnalen en strooi er eventueel nog wat peper over.