Print
millefeuille met witte chocolademousse en frambozen

Millefeuille met witte chocolademousse en frambozen

Heerlijk nagerecht met bladerdeeg, verse frambozen, gehakte pistachenoten en een heerlijke romige mousse van witte chocolade. Let op: houd rekening met opstijftijd van de mousse!

Gang Nagerecht
Keuken Frans
Voorbereiding 6 uur 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 6 uur 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de millefeuille

 • 12 plakjes bladerdeeg
 • 4 el poedersuiker
 • 80 gram pistachenoten
 • 300 gram verse frambozen

Voor de witte chocolademousse

 • 200 gram witte chocolade
 • 1 citroen
 • 4 eieren
 • 50 gram fijne kristalsuiker
 • 300 ml slagroom

Verder nodig

 • 1 grote spuitzak
 • 1 ronde uitsteker Ø 10 cm

Werkwijze

 1. Begin met de chocolademousse, want die moet zo'n 6 uur in de koelkast opstijven. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom boven een pannetje kokend water) en laat het daarna iets afkoelen. 

 2. Doe wat citroensap op een keukenpapiertje en maak de binnenkant van een beslagkom hiermee goed vetvrij. Splits de eieren en doe het eiwit* in de vetvrije kom. Doe de helft van de suiker erbij en klop ze met een elektrische mixer goed stijf. 

 3. Doe de slagroom met de rest van de suiker in een andere kom en klop het lobbig. Spatel het eiwit door de room en spatel vervolgens de witte chocolade erdoor. Dek de kom af en laat de mousse in de koelkast zo'n zes uur opstijven.

 4. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en steek uit ieder plakje met een ronde uitsteker van ongeveer 10 cm doorsnee een rondje. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de rondjes. Er passen waarschijnlijk zes plakjes op 1 bakplaat. Heb je genoeg bakplaten dan kun je twee platen tegelijk bakken. Heb je er niet genoeg, dan kun je het ook in twee keer doen. 

 5. Leg op de deegrondjes nog een stuk bakpapier en leg  hierop nog een bakplaat zodat de rondjes mooi plat blijven tijdens het bakken. Schuif de plaat zo'n 10 minuten in de oven. Bak je in twee keer, herhaal deze stap dan. 

 6. Verhoog de temperatuur van de oven naar 220°C en bestrooi de deegrondjes met de helft van de poedersuiker. Bak de rondjes in 5 minuten goudbruin en knapperig. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen. Strooi er de rest van de poedersuiker over. 

 7. Hak de pistachenoten grof en doe de mousse in een spuitzak. 

 8. Spuit op 4 gebaksschoteltjes een toefje chocolademousse en zet hiermee een bladerdeegplakje vast op het schoteltje. Spuit op ieder rondje een laagje mousse en zet er de verse frambozen op. Leg hierop weer een rondje bladerdeeg en spuit ook daarop weer een laag mousse. Zet hierop weer een bladerdeeg rondje en plaats hierop weer een laag frambozen. Spuit er nog wat mousse overheen en strooi de pistachenoten erover. 

Notities

*gooi de eigelen niet weg, maar maak er bijvoorbeeld mayonaise mee