Ga terug
Print
Pasta met truffel, paddenstoelen en kip

Pasta met truffel, paddenstoelen en kip

De geur en smaak van truffel, wie maak je daar nou niet gelukkig mee!?

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 20 gram gedroogde porcini
  • 1 potje truffel/paddenstoelen tapenade
  • 2 handjes rucola
  • wat truffelolie
  • 250 ml slagroom
  • 350 gram linguine (of andere lange pasta)

Werkwijze

  1. Zet een ruime pan met water een zout op voor het koken van de pasta. Week de gedroogde porcini een minuut of 10 in een beetje heet water. Snijd de kip in blokjes en de grote paddenstoelen in stukken. De kleintjes kunnen er zo bij. Snijd de porcini in stukjes en bewaar het weekvocht, daar zit namelijk heel veel smaak aan!

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan/hapjespan of wok en bak hierin de stukken kip. Als ze bijna gaar zijn voeg je de paddenstoelen en de porcini toe en roerbak je dit even mee. Kook intussen de pasta.

  3. Voeg na een minuut of vijf de tapenade toe aan de kip en de paddenstoelen en roer dit er goed doorheen. Giet de room en het weekvocht van de porcini toe en laat dit flink inkoken. 

  4. Giet de pasta af en voeg het bij de saus. Als alles goed is door gewarmd meng je de rucola erdoor. Schep het op borden en druppel er wat truffelolie over. Serveer meteen.