Ga terug
Print
Noodles met tonijnsteak

Noodles met tonijnsteak

Snel & makkelijk: noodles met Oosterse smaken en paksoi een gebakken tonijnsteak

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 350 gram udon noodles
  • 4 tonijnsteaks
  • olijfolie
  • 2 stronkjes paksoi
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 el oestersaus
  • 4 el hoisinsaus
  • scheutje sojasaus
  • 2 el sesamzaadjes
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Zet een pan met water en zout om om de noodles in te koken. Snijd het 'kontje' van de paksoi en was en droog de stronkjes. Snijd de harde kern los van het bladgroen en snijd het in stukjes. Snijd het bladgroen in reepjes en bewaar het even apart van elkaar. De stronkjes moeten namelijk iets langer in de pan dan de bladeren.

  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en lekker ruiken. Als het water kookt kun je de noodles volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken en vervolgens in een vergiet koud afspoelen. 

  3. Verhit een wokpan met wat olijfolie er in en fruit de knoflook hierin even aan. Pas op voor verbranden! Doe de harde stukjes van de paksoi erbij. Roerbak dit even op hoog vuur en voeg dan de bladeren toe. Roerbak nog even totdat de groente begint te slinken.

  4. Voeg de oestersaus, sojasaus en de hoisinsaus toe. Roer goed en breng aan de kook. Meng de noodles erdoor en schep goed om zodat de saus rondom alle noodles gaat zitten. Laat het op rustig vuur goed doorwarmen.

  5. Verhit intussen een koekenpan met een scheutje olijfolie erin. Bestrooi de tonijn met wat zout en peper en bak ze kort aan beide zijden goudbruin. Verdeel de noodles over de borden en leg er een stukje tonijn op. Bestrooi met de sesamzaadjes.