Ga terug
Print
gevulde courgette met couscous

Gevulde courgette met couscous

De vulling is op smaak gebracht met ras el hanout

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 bol courgettes (of gewone)
  • 300 gram couscous
  • 2 el ras el hanout
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 rode paprika

Werkwijze

  1. Kook flink wat water in je waterkoker of fluitketel. Snijd het dakje van de courgettes en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Gebruik je gewone courgettes, snijd ze dan doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees uit beide helften. Zorg in beide gevallen dat er ongeveer een centimeter aan vruchtvlees blijft zitten. 

  2. Snijd het vruchtvlees in stukjes, pel en snipper ui en knoflook en snijd de paprika in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Doe de couscous in een kom, giet er een beetje olijfolie bij en giet er vervolgens flink wat gekookt water op. Ik doe dit altijd een beetje uit de losse pols, maar op de verpakking staat als het goed is precies hoeveel water op hoeveel couscous moet. Schep de couscous regelmatig even om en dan zie je vanzelf of er nog wat water bij moet. Breng op smaak met wat zout, peper en citroensap. 

  4. Bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie de ui en knoflook even aan. Doe de ras el hanout erbij en fruit dit even mee. Voeg dan het gehakt toe en rul dit even mee. Vervolgens kunnen het vruchtvlees van de courgette en de blokjes paprika erbij. Schep de couscous erdoor en vul hiermee de courgettes. 

  5. Plaats de gevulde courgettes in een ovenschaal en bak ze zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes.

  6. Warm de overgebleven couscousvulling vlak voor het einde van de oventijd weer op en verdeel het over vier borden. Zet daarop een gevulde courgette, bestrooi met de pijnboompitjes en serveer meteen.