Ga terug
Print
Preiquiche

Preiquiche met Parmaham


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 800 gram prei gewassen en in ringen gesneden
  • 7 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 200 gram Parmaham
  • verse tijm naar smaak
  • 5 eieren
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 250 gram ricotta
  • paar handjes verse rucola

Verder nodig

  • 1 quichevorm liefst met losse bodem

Werkwijze

  1. Verwarm je oven voor op 200°C en laat de plakjes deeg ontdooien. Doe de prei in een pan met ruim water en kook het een minuut of 3 à 4. Giet de prei dan af en laat heel goed uitlekken. Druk eventueel met de achterkant van een pollepel wat vocht uit de groente. 

  2. Vet je quichevorm in met boter en bekleed het met de plakjes deeg. Neem de helft van de Parmaham en verdeel het over de bodem van de taart. Ris wat tijm van de takjes en strooi dit erover. Verdeel hierover de prei. 

  3. Doe de geraspte kaas in een kom en roer de ricotta er doorheen. Breek de eieren erin en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper en giet dit mengsel over de prei in de vorm. 

  4. Zet de vorm ongeveer 35 minuten in de oven en laat hem na de baktijd even een beetje afkoelen. Verdeel er dan de overgebleven Parmaham over en garneer met de rucola.