Ga terug
Print
Flammkuchen

Traditionele Flammkuchen met ui en spek


Gang Hoofdgerecht, Lunch
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 Tante Fanny flammkuchen deeg
  • 150 gram spekjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 uien
  • 150 gram gruyère geraspt
  • peper en zout

Werkwijze

  1. Rol het deeg uit op een bakplaat. Het bakpapier zit er al aan, dus dat hoef je niet apart erop te leggen. Verwarm de oven voor op 200°C en snijd de uien in ringen. 

  2. Bak de spekjes even aan in een droge koekenpan en fruit hierin ook de uien even aan. Besmeer de bodem met de crème fraîche en verdeel het spek en de uien erover. Bestrooi met de gruyère en wat peper en zout. 

  3. Schuif de plaat in de oven en bak hem in zo'n 15 tot 20 minuten af.