Ga terug
Print
Ajam Besengèk

Ajam Besengèk - Kip in kokosmelk


Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 kip karbonades
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • scheut olie
  • 1,5 lomboks of Spaanse peper
  • 1 el ketoembar
  • 1 el djinten
  • 0,5 tl laos
  • 4 kemirie noten (toko)
  • 1 tl trasi
  • 2 el citroensap
  • 3 dl kokosmelk
  • zout
  • suiker
  • 3 el paneermeel

Werkwijze

  1. Giet een scheut olie in een braadpan en bak de kip even goed aan alle kanten aan. 

  2. Pof de kemirie noten in een koekenpan een paar minuten en hak ze vervolgens in kleine stukjes. Snijd de ui, knoflook en lomboks (zonder zaadjes en zaadlijsten) fijn en vermeng het met de fijn gehakte kemirie noten, trasi en de kruiden tot een pasta.

  3. Haal de kip uit de braadpan en fruit de pasta in het achtergebleven vet. Voeg daarna de stukken kip weer toe en giet de kokosmelk erbij. Voeg zout en suiker naar smaak toe. 

  4. Roer even goed en laat het op laag vuur zo'n 20 minuten pruttelen (of tot de kip gaar is). Doe er op het laatst nog een beetje citroensap bij en roer het paneermeel erdoor zodat je een wat dikkere saus krijgt. 

  5. Lekker met rijst een sperziebonen!