Ga terug
Print
Forelsoep

Romige Forelsoep

Verrassend lekker soepje!

Gang Maaltijdsoep, Soep
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 250 ml volle melk
  • wat verse peterselie naar smaak
  • 1 laurierblad
  • 1 liter visbouillon
  • 400 gram gerookte forel filets zonder huid en graten
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 grote zoete aardappel geschild en in blokjes
  • zout en peper
  • wat verse bieslook
  • 1 el geroosterde sesamzaad
  • 1 el zwart sesamzaad

Werkwijze

  1. Verwarm de melk in een pannetje. Kneus de peterselie (2 of 3 takjes is mooi) en doe dit samen met het laurierblad bij de warme melk. Dek het pannetje af en haal het van het vuur. Laat de kruiden een poosje trekken in de warme melk. 

  2. Neem een ruime pan om de soep in te maken. Doe de bouillon hierin en voeg de in niet te kleine stukjes gesneden forel, de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden zoete aardappel toe. Breng dit net niet aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat dit ongeveer 10 minuten rustig pruttelen en schep dan ongeveer een vierde deel van de forel uit de soep. Bewaar deze stukjes voor de garnering van de soep. 

  3. Zet de staafmixer in de rest van de soep en pureer alles zorgvuldig. Giet de melk door een zeef zodat de kruiden eruit zijn en giet de melk bij de soep. Roer door en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de stukjes forel en de bieslook. Bestrooi met de twee soorten sesamzaadjes.