Zet een ruime pan met water en zout op het vuur en breng het aan de kook. Kook de pasta hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de harde uiteinden van de asperges en snijd de asperges verder in stukjes van zo'n 2,5/3 centimeter. Pluk de zalm in grove stukken.
Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan. Verhit een klein scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en bak hierin de stukje zalm even aan. Doe de asperges erbij en na een minuut of 4/5 de spinazie. Bak totdat de spinazie volledig geslonken is.
Rasp een beetje van de schil van de citroen boven de pasta en knijp een beetje sap erboven uit. Hussel goed door en roer dan de crème fraîche met een scheutje van het kookvocht erdoor. Schep dan de groente en de zalm erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over vier borden.