Ga terug
Print
Snickerdoodles

Snickerdoodles

Snickerdoodles zijn een combinatie tussen koekjes en cakejes. Houdt rekening met koelkasttijd en afkoeltijd.

Gang Bakken
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Porties 20 stuks
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram ruwe rietsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 gram bloem
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 1 el kaneel
  • 2 el fijne kristalsuiker

Werkwijze

  1. Doe de zachte boter en de rietsuiker in een beslagkom en klop het  met een elektrische mixer tot een zachte romige massa. Voeg dan het ei, de vanille extract, het bakpoeder, de bloem en de nootmuskaat toe. Meng alles goed door elkaar tot een plakkerig deeg. 

  2. Meng op een klein bordje de suiker met de kaneel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol van het deeg bolletjes, ongeveer ter grootte van een walnoot. Rol ze daarna door het suiker/kaneel mengsel en leg ze op de bakplaat. Let erop dat er wat ruimte zit tussen de bolletjes, ze moeten minimaal een keer zo groot kunnen worden. 

  3. Zet de plaat ten minste een half uur in de koelkast voor het bakken. Op die manier wordt de boter weer hard en lopen de snickerdoodles minder snel uit in de oven. 

  4. Verwarm de oven voor 180°C en bak de snickerdoodles in ongeveer 12 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.