Schrap de wortelen en snijd ze in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes. Snipper ui en knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin ui, knoflook en garam massala een paar minuten totdat de specerijen goed gaan geuren. Doe dan de stukjes wortel erbij en schep dit even goed om.
Dan gaan bouillon, linzen en tomaat erbij. Breng aan de kook en laat een half uurtje rustig pruttelen.
Hak voor de dukkah de noten fijn. Doe de korianderzaadjes in een vijzel en plet ze even goed. Doe de korianderzaadjes met het sesamzaad, het venkelzaad en het karwijzaad in een verwarmde droge koekenpan en rooster de zaden totdat ze gaan geuren. Meng met de noten en laat het afkoelen. Je kunt dukkah goed bewaren in een afgesloten potje.
Zet na een half uur de staafmixer in de soep en pureer het goed. Verdeel de soep over vier kommen, schep er een flinke lepel crème fraîche op en bestrooi met de dukkah.