Ga terug
Print
eierragout met ham

Eierragout met ham


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 10 eieren
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 4 dl vleesbouillon
  • 1 eidooier
  • 125 ml slagroom
  • 2 el verse peterselie fijn gehakt
  • 2 el verse bieslook fijn gehakt
  • 1 el verse dille fijn gehakt
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen alleen het sap
  • zout en peper
  • 100 gram beenham in reepjes gesneden

Werkwijze

  1. Kook de eieren hard en pel ze. Smelt voor de saus de boter in een pannetje. Doe de bloem erbij er roer dit tot een samenhangende massa en laat het onder voortdurend roeren een minuut of twee rustig garen. Dit is belangrijk, anders krijgt je saus een 'bloemige' smaak.

  2. Giet dan de bouillon erbij een roer dit met een garde tot een saus zonder klontjes. Laat dit een minuut of vijf rustig pruttelen en blijf af en toe roeren. Haal de pan dan van het vuur.

  3. Roer in een kommetje de slagroom met de eidooier los en giet dit bij de niet meer kokende saus. Roer dan de kruiden en de kappertjes erdoor en voeg het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. Snijd de hard gekookte eieren in stukken en roer ze door de saus. Schep de reepjes beenham door de ragout. Serveer met gekookte aardappelen (die je lekker kunt prakken in de saus) en je favoriete groente.