Ga terug
Print
Uienrelish

Uienrelish van zoete uien en balsamico azijn

Een heerlijke smaakmaker om altijd in je koelkast te hebben

Gang Bijgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 porties
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 uien (zoete of rode)
  • 100 gram boter
  • 2,5 el rietsuiker
  • 2,5 el balsamico azijn

Werkwijze

  1. Snijd de uien in ringen. Smelt de boter op halfhoog vuur in een koekenpan en fruit de uien hierin totdat ze glazig en zacht zijn. Zorg dat ze zo weinig mogelijk verkleuren.  

  2. Doe dan de suiker erbij en karameliseer de uien een minuut of 5. Giet dan zoveel mogelijk vet uit de pan en giet de balsamico azijn bij de uien. Breng dit aan de kook en laat inkoken tot het geheel wat stroperig is. 

  3. Laat de uien afkoelen en bewaar ze in een afsluitbaar bakje of potje.

Notities

Lekker bij bijvoorbeeld een broodje hamburger of een gehaktbal.