Ga terug
Print
broccoli stamppot

Broccoli stamppot

Stamppot kun je maken met allerlei soorten groenten. Vandaag: broccoli! Heerlijk, makkelijk en snel stamppotje met kip, walnoten en pijnboompitjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 750 gram broccoli
  • 1 kilo aardappelen
  • 4 kipdijfilets
  • zout en peper
  • handje walnoten grof gehakt
  • handje pijnboompitten
  • scheutje olijfolie
  • scheutje melk
  • klont boter naar smaak

Werkwijze

  1. Schil en was de aardappelen en doe ze in een ruime pan. Doe er wat zout bij en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd en was intussen de broccoli. Vergeet ook de stam niet, zonde om weg te gooien! Voeg de broccoli na 10 minuten bij de aardappelen en kook ze mee.

  2. Snijd de kip in blokjes en bak ze in wat olijfolie met wat zout goudbruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan de walnoten en de pijnboompitjes tot ze een lekkere geur afgeven. 

  3. Giet de aardappelen/groente af en stoom droog. Giet er wat melk bij en stamp de aardappelen en de groente goed door elkaar. Snijd de boter in klontjes en voeg het bij de stamppot. Schep het er zorgvuldig doorheen en schep vervolgens de gebakken stukje kip erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de stamppot over vier borden en strooi de walnoten en pijnboompitjes erover.