Print
knolselderij stamppot

Vegetarische Knolselderij stamppot

Lekker op smaak gebracht met champignons en honing walnoten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse pot, Vegetarisch
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 flinke knolselderij
  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 lente uitjes
  • olijfolie
  • 100 gram walnoten
  • 2 el honing
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, spoel ze schoon en doe ze in een ruime pan. Schil de knolselderij en snijd de knol eerst in plakken en daarna in blokjes. Doe de blokjes bij de aardappelen in de pan. Giet er een laagje water op, doe er wat zout bij en breng aan de kook. Kook dit in een minuut of 20 gaar.

  2. Snijd intussen de champignons in kwarten en bak ze in een scheutje olijfolie goudbruin en gaar. Schep de champignons uit de pan en bewaar tot gebruik. Doe vervolgens de walnoten met de honing in de koekenpan en bak dit al roerend een minuut of 2. Pas op voor het verbranden van de noten! Snijd de lente uitjes in ringen. 

  3. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en de knolselderij grof en giet er scheutje voor scheutje wat kookvocht bij om er een smeuïg geheel van te maken. Als je het lekkerder vindt (en je de calorieën kunt hebben ;-)) kun je hiervoor ook roomboter gebruiken. Schep vervolgens de champignons erdoor. 

  4. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel het over vier borden of kommen. Schep de honing walnoten erop en bestrooi met wat ringetjes lente ui.