Ga terug
Print
kokos kipcurry

Kokos Kipcurry

Kokos Kipcurry met rijst een komkommer

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 800 gram kipdijfilet
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 1 tl kurkuma
  • 10 curryblaadjes te koop bij de toko
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 2,5 el koriander fijn gesneden
  • 3 el Garam Masala
  • 1,5 el roomboter
  • 350 gram basmatirijst

Werkwijze

  1. Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de ui tot hij zacht is. Voeg de kip toe en bak de kip goudbruin. Doe dan de knoflook, gember, rode peper, kurkuma en curryblaadjes erbij en bak even stevig aan tot de geuren van de specerijen goed vrijkomen.

  2. Voeg vervolgens de Garam Masala toe en roer goed. Als je 3 el teveel of te weinig vindt, kun je het aanpassen aan je smaak. Voeg vervolgens de tomaat en de bouillon toe. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en laat het vervolgens anderhalf uur rustig pruttelen. Kook intussen de rijst. 

  3. Voeg dan de kokosmelk toe en de helft van de koriander. Roer goed door en laat het nog een minuut of 10 koken. De saus dikt dan wat in.

  4. Serveer met de rijst en wat frisse schijfjes komkommer.