Ga terug
Print
knoflook aspergesoep

Knoflook - Aspergesoep

Een smaakbommetje met gepofte knoflook en witte asperges

Gang Soep
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 bol knoflook in zijn geheel
  • 4 teentjes knoflook gesnipperd
  • scheutje olijfolie
  • 1 kilo witte asperges mag 2e/3e keus zijn
  • 500 ml kippenbouillon of groentebouillon voor vega's
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 250 ml dikke yoghurt
  • tl zalmeitjes voor de garnering

Werkwijze

  1. Verhit de oven tot 220 graden. Plaats de bol knoflook erin (in een schaaltje of op een bakplaat) en pof de bol in zo'n 15 tot 20 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen totdat je er met je vingers aan kunt komen.

  2. Snipper intussen de sjalotjes en de losse teentjes knoflook en schil de asperges. Snijd de asperges in stukken van zo'n 5 cm (komt niet heel precies want je gaat ze pureren). 

  3. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook tot het zacht is. Voeg de stukken asperge toe. Haal van de gepofte bol knoflook de teentjes los en knijp de gepofte knoflook uit de schilletjes. Het is nu een soort pasta geworden, dus dat gaat vrij makkelijk. Doe dit ook in de pan en roer goed.

  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 10 pruttelen, totdat de asperges gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

  5. Roer vervolgens de yoghurt erdoor. Schep de soep in kommen en schep er een lepeltje zalmeitjes op. Je kunt de soep uiteraard ook met iets anders garneren als je niet van zalmeitjes houdt.

  6. Deze soep is warm heerlijk als voorgerecht, maar gekoeld ook heerlijk voor een zomerse dag. Tip: giet de soep in een fles of kan en neem 'm mee als je gaat picknicken.