Print
vegetarische ravioli schotel

Vegetarische ravioli schotel

Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 200 gram spinazie vers, gewassen
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 10 blaadjes basilicum grof gesneden
  • 400 gram ravioli
  • 200 gram mozzarella
  • scheutje olijfolie
  • beetje oregano
  • peper & zout
  • 100 gram geraspte kaas
  • beetje tomatenpuree

Werkwijze

  1. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en de knoflook erin aan tot het zacht is. Voeg dan de spinazie toe en laat het slinken. Voeg de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree. Voeg als laatste de basilicum en de oregano bij de saus. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en proef. Laat het even doorpruttelen. 

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook intussen de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de mozzarella in blokjes. 

  3. Giet de ravioli af en voeg bij de saus. Roer de helft van de mozzarella erdoor en doe alles in een ruime ovenschaal. Verdeel de rest van de mozzarella erover en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de schaal in de oven en laat staan tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer daarna meteen.