Kluts met een garde de crème fraîche los met de karnemelk. Kluts vervolgens de suiker erdoor en blijf stevig roeren tot alle suiker is opgelost.
Rasp de schil van beide citroenen en snijd dit zo fijn als je kan. Gebruik de schil van één citroen bij het ijs en de schil van de andere citroen bij de zoete pasta. Pers de beide citroenen uit en roer het sap en de fijn gesneden schil van één citroen door het karnemelkmengsel. Roer goed en zet tot gebruik in de koelkast zodat het mengsel zo koud mogelijk is voordat je het in je ijsmachine giet.
Zet de ijsmachine aan en giet het mengsel door het gat terwijl de machine draait. Laat de machine zijn magie doen en na ongeveer een half uur tot drie kwartier heb je heerlijk romig en friszoet citroenijs. Schep het over in een ruime bak en bewaar in de vriezer.
Als je vers deeg gebruikt, rol dan een stukje heel dun uit en snijd het in iedere gewenste vorm.
Verhit de olie in de frituurpan tot 190°C. Frituur de stukjes pasta in kleine hoeveelheden tegelijk goudbruin en knapperig. Dit duurt ongeveer 30 seconden tot een minuut. Schep de stukjes pasta uit de frituurpan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker en wat van de overgebleven fijn gesneden citroenschil.
Vorm van de spaghetti een nestje (waar je straks het bolletje ijs inlegt) en laat dat voorzichtig in het frituurvet zakken. Frituur een halve tot een hele minuut, schep eruit en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker en wat citroenschil. Herhaal dit nog 3 maal, zodat je 4 spaghetti nestjes hebt. Laat afkoelen.
Leg een spaghetti nestje in een kommetje of op een schaaltje. Schep er een bolletje van het ijs op en garneer met de stukjes gefrituurde zoete pasta.