Ga terug
Print

Spitskool stamppot met geitenkaas

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 spitskolen
  • 200 gram spekjes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • scheutje melk
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en zet ze met wat water en zout op. Kook ze gaar. Snijd intussen de spitskolen in kleine stukjes. Bak de spekjes uit in een ruime koekenpan of wokpan en voeg vervolgens de stukjes spitskool toe. Roerbak ze even mee. 

  2. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Maak het smeuïg met een scheutje melk. Verbrokkel de geitenkaas en voeg toe aan de aardappelen. Roer de kaas erdoor en laat smelten. 

  3. Roer dan de groente en spekjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.