Ga terug
Print
lauwwarme aspergesalade met biefstuk en truffelboter

Lauwwarme aspergesalade met biefstuk en truffelboter

Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 125 gram boter met zeezout
  • 80 gram truffel-paddenstoelentapanade
  • 1 tl zout
  • 60 ml olijfolie = 4 el
  • 800 gram groene asperges
  • 50 gram hazelnoten ongebrand
  • 500 gram biefstuk in stukjes gesneden

Werkwijze

  1. Laat ongeveer 100 gram van de boter met zeezout op kamertemperatuur komen. Meng het hele potje truffel-paddenstoelentapanade grondig door de boter. Schep dit in een stuk plasticfolie en vorm er een rol van.  Draai de rol goed dicht en leg hem in de koelkast om op te stijven. Op deze manier kun je er straks plakjes van snijden. 

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de onderste 2 cm van de asperges af en vermeng ze samen met de hazelnoten met 2 el olijfolie. Verspreid dit over een of twee bakplaten en schuif de platen in de oven. Rooster de asperges tot ze beetgaar zijn. Afhankelijk van de dikte van de asperges zal dit zo'n 15 tot 20 minuten in beslag nemen. 

  3. Snijd intussen de biefstuk in blokjes of puntjes. Smelt de rest van de zeezout boter in een koekenpan samen met de rest van de olijfolie. Bak de stukjes biefstuk kort en stevig aan. Bestrooi met zout en peper.

  4. Verdeel de asperges en hazelnoten over de borden en leg de stukjes biefstuk erop. Snijd plakjes van de rol truffelboter en verdeel de plakjes over de salade. De boter zal gaan smelten door de warme asperges en biefstuk. Serveer meteen.