Print
pasta al forno

Pasta uit de oven met worstjes en mascarpone


Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingredi├źnten

  • 12 chipolata worstjes
  • scheut olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 tl venkelzaad gemalen
  • 400 gram macaroni grande
  • 250 gram mascarpone
  • 2 el paneermeel
  • 100 gram rucola

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd intussen de worstjes in vieren. Verhit de olijf olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook met het gemalen venkelzaad. Voeg de worstjes toe en bak ze gaar. 

  2. Schep een soeplepel van het kookvocht toe aan de worstjes en voeg vervolgens de mascarpone toe. Smelt de mascarpone door het rustig door de worstjes te roeren. Voeg dan de rucola toe en laat het even meewarmen.

  3. Vermeng het met de gare (en afgegoten) pasta en doe het vervolgens in een ovenschaal. Bestrooi met de paneermeel en schuif in de oven totdat het paneermeel krokant is. Dit duurt zo'n 20 minuten.

  4. Serveer daarna meteen.