Eenvoudig Italiaans gerecht met krachtige smaken
Houdt de hete bouillon tegen het kokpunt. Doe de helft van de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de gesnipperde ui en de fijngesneden salie op zacht vuur. Wacht tot de ui glazig is en voeg dan de rijst toe. Zet het vuur iets hoger en roer de boter, ui en salie goed door de rijst. Let op dat de rijst niet aanbakt!
Als de rijst een beetje glazig is gaat de eerste lepel (of 2) bouillon erbij. Gouden tip: roer met een siliconen spatel en haal de rijst steeds ook goed los van de zijkant van de pan en de bodem, om aankoeken te voorkomen. Als de bouillon is opgenomen door de rijst doe je de volgende lepel(s) erbij.
De totale garingstijd van de rijst zal zo'n 20 minuten zijn. Voeg na 10 minuten de blokjes gorgonzola toe en roer ze er goed doorheen. Laat de kaas smelten in de rijst terwijl je doorgaat met het toevoegen van bouillon. Voeg de volgende lepel bouillon pas toe als de vorige is opgenomen door de rijst.
Als de rijst beetgaar en romig is, haal je de pan van het vuur. Roer er nu de rest van de boter door en voeg nog een scheutje room door. Hak de overgebleven blaadjes salie grof en roer ze door de rijst. Roer tot slot de helft van de Parmezaanse kaas erdoor, doe de deksel op de pan en laat de risotto 5 minuten 'rusten'.
Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas en een lekkere frisse groene salade.