Print
champignonsoep

Champignonsoep

Romige champignonsoep geschikt om te eten als voorgerecht of als maaltijdsoep. Bereidingstijd is ongeveer een half uur, maar houdt rekening met de tijd die je kwijt bent met het schoonmaken van de champignons. Dit recept is genoeg voor 8 personen als voorgerecht en voor 4 als maaltijdsoep.

Foto: pixabay

Gang Maaltijdsoep, Soep, Voorgerecht
Keuken Hollandse pot
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 kilo Witte Champignons
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 preien alleen het wit
  • 2 aardappelen
  • 100 gram boter
  • 3 liter groentebouillon
  • 400 ml room
  • zout en peper
  • 1 handje bieslook fijn gesneden

Werkwijze

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Snipper de ui en snijd de prei in ringetjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Houd een stuk of 10 champignons apart en snijd ze fijn. 

  2. Fruit de ui, prei en aardappel aan in de boter in een grote pan met dikke bodem.  Voeg vervolgens de gesneden champignons eraan toe en bak flink aan. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het aan de kook. 

  3. Zet het vuur wat lager en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de room toe en pureer alles met de staatmixer tot een glad geheel. Voeg dan de achtergehouden stukjes champignons toe. Warm het even door maar laat de soep niet meer koken. 

  4. Proef en breng stevig op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen, bestrooi met de fijngesneden bieslook en serveer direct