Print
Edamame pompoensoep

Edamame Pompoensoep met Jasmijnrijst

Een heerlijke maaltijdsoep met edamame boontjes, kokosmelk en pompoen

Gang Maaltijdsoep, Soep
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Beverly LeBlanc

Ingrediƫnten

Voor de chilipasta

  • 5 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 2,5 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en zaadlijsten fijn gesneden
  • 2 stengels citroengras, buitenste bladeren verwijderd fijn gesneden

Voor de soep

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 wortels geschrapt en in plakjes
  • 450 gram pompoenvruchtvlees in blokjes
  • 8 dl kokosmelk
  • 125 gram edamame boontjes uit de diepvries
  • 4 strokjes paksoi in de lengte in vieren
  • zout en peper
  • 280 gram gare jasmijnrijst
  • koriander fijn gehakt
  • partjes limoen voor erbij

Werkwijze

  1. Pureer alle ingrediƫnten voor de chilipasta met 2 el water in 20-30 seconden tot een grove pasta.

  2. Verhit de olie in een zware soeppan op hoog vuur en bak de ui onder af en toe omscheppen 3 tot 5 minuten tot hij zacht is maar nog niet verkleurd is. Voeg de chilipasta toe en bak hem 2-3 minuten mee tot het vet zich lang de randen afscheidt. Doe de wortel en pompoen erbij, gevolgd door 1 liter water. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng de soep afgedekt aan de kook en laat hem 10 minuten op laag vuur pruttelen.

  3. Voeg de kokosmelk, edamame boontjes en paksoi toe en laat de edamame onafgedekt in 3 tot 5 minuten gaar koken. Proef of er nog zout of peper nodig is.

  4. Verdeel de rijst over de kommen en schep de soep erop. Serveer de soep bestrooid met fijngehakte koriander. Geef de partjes limoen er apart bij om boven de soep uit te knijpen.