Ga terug
Print
Een eigen gemaakte verse tonijnsalade

Verse Tonijnsalade met pestodressing

Een heerlijk en simpel recept voor een lekker broodje in de middag tijdens de lunch of een frisse maaltijdsalade of gezellig in voor bij de borrel op een toastje. Het kan allemaal!

Gang Amuse, Broodbeleg, Brunch, Hapjes, Maaltijdsalade
Keyword broodbeleg, tonijn, tonijnsalade
Kooktijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Nalin

Ingrediƫnten

  • 600 gram Tonijnstukken in water circa 600 gram. Ik gebruik zelf altijd 4 kleine blikjes tonijn.
  • 1 pot Zaanse mayonaise
  • 1 pot Augurken
  • 1 pot Kappetjes
  • 1 Rode ui
  • 2 el Ketchup
  • 1 snufje Peper
  • 1 Rode paprika (optioneel)
  • 50 gram Verse pesto (voor de dressing)
  • 80 ml Olijfolie (voor de dressing)

Werkwijze

  1. Als allereerste laat je de tonijnstukken uitlekken. Schenk de blikjes in een vergiet zodat het vocht uit de tonijn kan lekken. Zo wordt de tonijn salade niet te waterig.

  2. Terwijl je de tonijn laat uitlekken kun je alvast aan de slag gaan met het snijden van de ui, augurk en paprika. Snij de rode ui en de augurk in kleine blokjes. Zelf gebruik ik altijd 3 grote of 6 kleine augurken. Dit is afhankelijk van wat je zelf lekker vindt.

    De paprika kun je optioneel toevoegen voor een lekkere extra smaaksensatie. Deze snij je in dat geval ook in kleine blokjes. Hiervoor gebruik ik altijd de helft van de paprika.

  3. Wanneer de tonijn goed is uitgelekt, voeg je de gesneden groentes, kappertjes en tonijn samen. Zelf gebruik ik een anderhalve eetlepel aan kappertjes.

    Verse tonijnsalade maken
  4. Voeg de gehele pot Zaanse mayonaise toe aan de mix. Daarna voeg je 1 eetlepel ketchup toe. Voeg een beetje peper naar wens toe.

  5. De tonijnsalade is af. Laat de salade minimaal 1 uur in de koelkast staan.

    Je kunt de tonijnsalade gebruiken voor op de boterham, voor in een maaltijdsalade, of als topping op stokbrood of toastjes bij de borrel.

  6. De pestodressing is heel snel gemaakt, en super lekker!

    Gebruik 80 ml olijfolie en 50 gram verse pesto. Mix deze vervolgens met een keukenmixer tot een geheel. Als de mix glad is, is de dressing klaar. De dressing kun je circa 1 maand bewaren. Een goede reden om vaker tonijnsalade te maken dus!

    (Als de pestodressing te doen is kun je altijd een lepel pesto toevoegen. Als de pestodressing te dik is kun je altijd een beetje olijfolie toevoegen).