Print
Heerlijke ketjap hamburgers

Zelfgemaakte hamburgers

Een heerlijk en makkelijk recept voor zelfgemaakte hamburgers met een oosters smaakje.

Gang barbecue, Broodbeleg, Hapjes, Hoofdgerecht
Keuken American, Oosters
Keyword Hamburger, Tapas
Kooktijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Nalin

Ingrediƫnten

  • 600 gram Rundergehakt
  • 4 el Ketjap Manis
  • 2 teentjes Verse knoflook
  • 1 Witte ui
  • Peper en Zout

Toppings

  • 4 Hamburgerbroodjes
  • 1 Witte ui
  • 1 pot Augurken
  • 2 Grote tomaten
  • 200 gram Gemende sla
  • Mayonaise of ketchup

Werkwijze

  1. Versnipper de ui in kleine blokjes, en pers de knoflook teentjes fijn in een knoflook pers.

  2. Schenk de 4 eetlepels ketjap over het gehakt en voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook teentjes toe aan het gehakt.

  3. Voeg vervolgens een beetje peper en zout toe aan het gehakt.

  4. Meng de mix goed door elkaar, en laat de mix vervolgens 30 minuten tot 1 uur in de koelkast staan.

  5. Wanneer het mengsel goed is ingetrokken is het tijd om de hamburgers te maken.

    Verdeel het gehakt in 4 delen. Houdt ongeveer 150 gram per persoon aan.

Hamburgers opdienen

  1. Nu heb je de hambugers gemaakt, daarna komen er natuurlijk nog een paar taken om de hoek kijken. De hamburger opdienen op een lekker broodje.

    Iedereen lust haar of zijn hamburger op een andere manier. Je kan heel veel kanten op.

    Hieronder zal ik beschrijven hoe ik mijn hamburgers altijd opdien. Je kunt er natuurlijk zelf een andere invulling aan geven.

  2. Snij de hamburgerbroodjes doormidden, leg de helften met de binnenkant naar de bodem in de pan. Grill de broodjes kort, hierdoor wordt het brood knapperig en krijgt het meer smaak.

  3. Als toppings gebruik ik gemende sla, gebakken ui ringen, tomaten plakjes en augurk schijfjes.

    Het lekkerste is om eerste de uien te grillen en daarna de hamburgerbroodjes, zo trekt er een heerlijke smaak in de broodjes.

  4. Als dressing is het aan te raden om ketchup of mayonaise te gebruiken. Zo zal je de smaak van jouw burgers beter blijven proeven. Hamburgersaus heeft vaak een aanwezige smaak waardoor je de smaak van het vlees niet meer optimaal proeft.

  5. Bak de hamburgers kort om-en-om.

  6. Eet smakelijk!