Een heerlijk authentiek chinees gerecht.
Hak de verse garnalen geheel fijn.
Rasp het gember teentje tot dat alles fijn is.
Rasp vervolgens ook circa 30 gram van de wortel.
Meng de geraspte wortel, de gehakt, gember, de witte peper, zout, suiker, rijstwijn, maizena, water en sojasaus goed door elkaar. Roer ongeveer 2 minuten totdat de mix een geheel is en goed aan elkaar blijft plakken.
Voeg uiteindelijk ook de sesamolie en de gehakte garnalen toe aan de mix. Meng alles tot een geheel goed door elkaar.
Laat de mix circa 1 uurtje in de koelkast staan.
Maak cirkels van de wontonvellen. Dit je doen aan de hand van een uitsteek ring, glas of natuurlijk zelf. Gebruik ongeveer een doorsnede van 8 cm.
Vul de wontonvellen met de vulling en knijp ze rondom mooi dicht.
Knip het bakpapier zodat deze in het stoom mandje past.
Knip in het bak papier een paar kleine gaatjes zodat de stoom er ook van onder door kan komen. Vet het bak papier in met een beetje zonnebloemolie en leg het bakpapier in het mandje.
Leg de dim sum bolletjes in het stoommandje.
Stoom de dimsum ongeveer 8 minuten.
De dim sum is klaar! Serveer deze met sojasaus of lekkere chilisaus. Eet smakelijk!