Een recept om een pizza helemaal zelf vers te bereiden
Als allereerste ga je aan de slag met de mix voor de pizzadeeg. Roer de suiker samen met de gist door 50 ml lauw water. Pak een kom en mix de bloem, de oregano en het zout door elkaar. Maak vervolgens in het midden een klein kuiltje. Voeg het gistmengseltje toe in het kuiltje en meng de drie ingrediënten goed door elkaar.
Giet vervolgens de rest van het water en de olijfolie toe en de mix en meng alles goed door elkaar. Dit kun je al knedend doen. Kneed uiteindelijk een mooie bal van het deeg. Wanneer het deeg plakkerig blijft voeg je een beetje bloem toe.
Doe de bal in een kom en dek de kom af meet een vochtige theedoek. Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek.
Wanneer het deeg goed gerezen is kun je de oven opwarmen. Verwarm de oven om 240 graden. Neem de deegbal uit de kom en maak twee gelijke ballen. Leg bakpapier op de ovenplaat en bedek deze met bloem.
Leg bakpapier op de ovenplaat en bedek deze met bloem.
Rol de bal uit tot een mooie cirkel of vierkant. Zorg dat de bodem ongeveer 4 mm dik is.
Nu kan de saus en de toppings op de pizza. Bestrijk de pizzaranden met olijfolie en bak de pizza vervolgens circa 15 minuten in de oven.
Wanneer het pizzadeeg aan het rijzen is, kun je verder gaan met de tomatensaus.
Snij de tomaten, knoflook en ui in kleine stukjes.
Verhit een pan met olijfolie en bak de ingrediënten kort zacht.
Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
Voeg de oregano en zout / peper toe voor smaak.
Pureer vervolgens de saus fijn.
Tip: Wanneer je saus over hebt kun je deze invriezen. De saus kun je ook als pasta saus gebruiken.
Strijk de saus over de pizza en voeg de kaas en toppings naar keuze toe.