Print
Easy-vegan-havermoutkoekjes

Vegan Havermoutkoekjes

Een super makkelijk recept voor heerlijke en gezonde havermoutkoekjes. Zonder dierlijke producten!

Gang Bakken, Koek
Keuken Nederlands
Keyword Koekjes, Vegan
Kooktijd 10 minuten
Porties 8 Koekjes
Auteur Nalin

Ingrediënten

  • 150 gram Havermout
  • 50 gram Havermeel (of gemalen havermout)
  • 2 stuks Rijpe bananen (of appelmoes)
  • 2 el Lijnzaad
  • 2 el Chiazaad
  • 2 tl agavesiroop of vegan pindakaas

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Haverkoekjes maken is super simpel. Als je geen havermeel hebt kun je heel simpel een beetje haver in de blender doen en mixen tot dat de havermeel is. Super makkelijk!

    ingredienten voor haverkoekjes
  3. Snij de banaan in kleine stukken en doe deze samen met de pindakaas of agavesiroop in een lege blender. (Dus zonder de havermeel erin). Blend deze ingrediënten samen tot een glad geheel.

  4. Hierna kun je de chiazaden, de lijnzaden en de havermeel toevoegen in de blender. Mix alles tot een mooi geheel.

  5. Schep de mix uit de blender en doe deze in een kom.

  6. Voeg de havermoutvlokken toe aan de mix en meng deze goed samen. Je krijgt dan een dikke en stugge mix.

  7. Rol met je hand koekjes van de mix en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

  8. De havermoutkoekjes moeten tussen de 10 tot 15 minuten in de oven.

  9. Draai ze de laatste paar minuten een keertje om. Dan wordt de onderkant ook wat harder.

  10. Je koekjes zijn klaar. Nu lekker gezond genieten!