Ga terug
Print
guacamole_voorbereiding

Homemade Guacamole

Een super simpel recept voor homemade Guacamole

Gang Bijgerecht, Broodbeleg
Keuken Mexicaans
Kooktijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Nalin

Ingrediƫnten

  • Avocado 2 grote of 4 kleine
  • 2 Tomaten
  • 1 Rode ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 el Limoensap citroen kan ook
  • 15 gram Koriander optioneel
  • 1 tl Peper en Zout
  • 1 el Olijfolie

Werkwijze

  1. Begin al allereerste met het snijden van de ui, knoflook, tomaat en koriander. Snij de ui, knoflook en tomaten in kleine blokjes en snipper de koriander in kleine stukken. Houd de groentes even apart.

  2. Snij de avocado's doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado's vervolgens uit. Je kunt je avocado in blokjes snijden of prakken tot een geheel. Ik prak de avocado's altijd omdat je de guacamole dan als een heerlijke spread kan gebruiken voor op wraps of broodjes of als heerlijke dip bij de nacho's.

  3. Meng de gesneden groentes door de avocado prak of blokjes samen met de olijfolie, limoensap en peper en zout. De limoensap zorgt ervoor dat de avocado niet bruin verkleurt.

  4. Nu is de guacamole al klaar! Super simpel toch? Eet smakelijk!