Ga terug
Print
Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Een lekkere zoet-zure maaltijdsoep

Gang Soep
Keuken Chinees
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 800 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje of 800 ml verse kippenbouillon
  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 prei
  • 800 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 6 el gembersiroop
  • 100 ml azijn
  • 2 el maïzena

Werkwijze

  1. Breng het water met het bouillonblokje (of de kippenbouillon) aan de kook. Snijd de kip in kleine reepjes en doe het bij de kokende bouillon. Laat dit ongeveer 8 minuten koken. Schep de kip dan uit de bouillon met een schuimspaan en houd het warm onder aluminiumfolie.

  2. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel het af onder de kraan en snijd het in halve ringen.

  3. Giet de passata bij de bouillon en doe dan de prei, de azijn en de gembersiroop erbij. Laat dit 10 minuutjes zachtjes koken.

  4. Roer in een kommetje de maïzena los met een scheutje water en voeg dit bij de tomatensoep. Hierdoor gaat het mooi binden.

  5. Breng nu de soep op smaak met peper en zout. Vind je de soep te zuur, doe er dan nog wat gembersiroop bij. Vind je de soep te zoet, voeg dan nog een klein scheutje azijn toe. Zoek naar een mooie zoet/zuur balans. Voeg dan de kip weer toe. Warm het even door en schep de soep dan in kommen.