Een lekkere zoet-zure maaltijdsoep
Breng het water met het bouillonblokje (of de kippenbouillon) aan de kook. Snijd de kip in kleine reepjes en doe het bij de kokende bouillon. Laat dit ongeveer 8 minuten koken. Schep de kip dan uit de bouillon met een schuimspaan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel het af onder de kraan en snijd het in halve ringen.
Giet de passata bij de bouillon en doe dan de prei, de azijn en de gembersiroop erbij. Laat dit 10 minuutjes zachtjes koken.
Roer in een kommetje de maïzena los met een scheutje water en voeg dit bij de tomatensoep. Hierdoor gaat het mooi binden.
Breng nu de soep op smaak met peper en zout. Vind je de soep te zuur, doe er dan nog wat gembersiroop bij. Vind je de soep te zoet, voeg dan nog een klein scheutje azijn toe. Zoek naar een mooie zoet/zuur balans. Voeg dan de kip weer toe. Warm het even door en schep de soep dan in kommen.