Een snel en makkelijk rijstgerecht waarvoor je maar 1 pan vies hoeft te maken. Weinig afwas dus ook!
Snijd de kipdijfilets in blokjes, de bosuitjes in ringetjes en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier (niet met water!) en snijd ze in kwarten. Hak de tijm en zet de bouillon, wijn en rijst klaar.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip goudbruin. Voeg de champignons en de bosuitjes toe en bak even mee. Voeg dan de knoflook en de curry madras toe. Bak ook dit even goed mee. Blus af met een scheutje witte wijn (optioneel) en de bouillon. Breng het aan de kook en doe dan in 1 keer de rijst erbij. Breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur dan laag en doe de deksel op de pan. De rijst moet nu gaan garen in de bouillon. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren. Houd het goed in de gaten. De ene rijstsoort neemt veel meer vocht op dan de andere. Het kan dus gebeuren dat al het vocht al opgenomen is, voordat de rijst gaar is. Voeg in dat geval nog een scheutje bouillon toe. Dreigt het te nat te blijven, haal dan de deksel van de pan zodat er wat vocht kan verdampen.
Voeg als de rijst gaar is de crème fraîche en de tijm toe en roer het er goed door. Proef en voeg naar smaak nog zout en peper toe.
Als je zilvervliesrijst gebruikt kan het garen wat langer duren dan met witte rijst. Houd wat bouillon of water bij de hand om het kookvocht eventueel mee aan te vullen.