Ga terug
Print

Lauwwarme salade van geroosterde groentes

Een heerlijk groente bijgerecht

Gang Bijgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 doosje champignons
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten van goede kwaliteit
  • olijfolie
  • zout & peper
  • beetje grof zeezout naar smaak
  • Provençaalse kruiden naar smaak

Werkwijze

  1. Was alle groentes (behalve de champignons) met water en droog ze goed af. Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Meng in een kommetje een flinke scheut olijfolie met wat zout, peper en de Provençaalse kruiden en zet tot gebruik apart.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de champignons in kwarten, de courgettes in plakken van ongeveer een halve centimeter en de paprika in repen. Bekleed een aantal bakplaten met bakpapier en verdeel de gesneden groentes (behalve de champignons) over de platen. Ze mogen niet over elkaar heen liggen. Leg ook de hele tomaten erbij.

  3. Smeer de groentes in met het oliemengsel met behulp van een bakkwast. Doe dit niet te zuinig. Als je het lekker vindt kun je hierna nog wat grof zeezout erover strooien. Niet teveel!

  4. Schuif de platen in de oven en laat de groente zo'n 20 minuten roosteren. Bak intussen in een koekenpan de champignons en zet apart tot gebruik.

  5. Verdeel de groentes na het roosteren over een mooie schaal, doe de champignons erover en leg de hele tomaten erbij.