Ga terug
Print

Bugles gevuld met mozzarella, tomaat en basilicum

Mozzarella, tomaat en basilicum zijn een klassieke smaakvriendjes en vormen een hele lekkere vulling voor bugles. Je kunt het natuurlijk ook als dip gebruiken bij andere chips of hapjes

Gang Hapjes
Voorbereiding 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak Lay's Bugles naturel
  • 125 gram mozzarella (=1 bol)
  • 125 ml slagroom
  • snufje zout
  • 2 zongedroogde tomaten
  • verse basicilumblaadjes

Werkwijze

  1. Doe de mozzarella in de hakmolen van een staafmixer (of in de keukenmachine). Giet de slagroom erbij en draai er een mooie gladde crème van.

  2. Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze bij de mozzarellacrème. Draai totdat de tomatenstukje heel fijn zijn en goed opgenomen zijn in de crème. Doe er dan een snufje zout en de basilicumblaadjes bij. Draai totdat de blaadjes fijn zijn en proef dan je crème. Doe er nog wat zout bij als het nodig is. 

  3. Schep de mousse over in een spuitzak met een spuitmondje dat niet al te smal, maar ook niet te breed is. Het moet in de bugles passen, maar wijd genoeg zijn om de crème erdoor te laten. Spuit de crème in de bugles en serveer direct.