Print
Karnemelk pudding

Karnemelk pudding

Door de combinatie van karnemelk, vanille en suiker, krijg je een heel lekker zoetzuur en fris dessert

Gang Nagerecht
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 20 minuten
Porties 6 personen

Ingrediƫnten

 • 1 vanillestokje
 • 75 gram fijne kristalsuiker
 • 600 ml slagroom
 • 8 gram gelatine = ongeveer 6 blaadjes
 • 500 ml karnemelk
 • 6 puddingvormpjes of glazen van ong. 200 ml

Werkwijze

 1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met de achterkant van je mes uit. Doe het stokje met de merg en 400 ml slagroom in een pannetje. Doe de suiker erbij en verwarm het roommengsel tot de suiker volledig is opgelost. 

 2. Week intussen de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Knijp ze vervolgens goed uit en roer ze 1 voor 1 door de hete room tot ze helemaal zijn opgelost. 

 3. Giet het roommengsel door een zeef in een kom en zet de kom op ijskoud water zodat het mengsel iets kan terugkoelen. Giet dan de karnemelk erbij en meng goed. 

 4. Klop de overgebleven slagroom op en spatel het voorzichtig door het roommengsel. Giet het vervolgens in de vormpjes en laat het in de koelkast minimaal 4 tot 6 uur, maar het liefst een hele nacht, opstijven. 

 5. Je kunt de puddinkjes storten op een mooi bord, maar je kunt ze ook in het glas of het vormpjes serveren. Ik heb er verse bramen, blauwe bessen en frambozen bij gegeven. 

Notities

Met dit nagerecht ben je niet heel lang bezig, maar het moet lange tijd koelen en opstijven in de koelkast, vandaar de lange bereidingstijd.