Een heerlijk verwen lunch voor me, myself and I. Voor twee personen kun je enkele burgers maken of de hoeveelheden verdubbelen
Snijd de zalm in grove stukken en doe ze in een hakmolen. Voeg de mosterd, het ei en de paneermeel toe. Hak alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Vorm van het zalmmengsel twee burgers, leg ze op een bord en zet ze even in de koelkast om stevig te worden. Bak ze daarna in 3 minuten per kant in een koekenpan met een antiaanbaklaag gaar in een beetje boter of olie.
Snijd intussen de komkommer in dunne plakken en maak de mayonaise.
Doe alle ingrediƫnten behalve de dille en de olie in een hoge kom en klop het goed door elkaar met een garde of een staafmixer tot je een lichte, luchtige massa hebt. Giet dan al kloppend in een straaltje de olie erbij en let the magic happen. Klop totdat je een dikke mayonaise hebt. Snijd de dille fijn en roer het door de mayonaise.
Snijd de bol doormidden en besmeer beide helften met wat boter. Leg er een laagje komkommerschijfjes op, dan de eerste burger en een laagje mayonaise. Hierna weer een laagje komkommerschijfjes, de tweede burger, een laagje mayonaise en weer een laagje komkommerschijfjes. Leg dan de bovenkant van het bolletje erop en happen maar!
De zalmburger is wat plakkerig voordat je hem gaat bakken. Het is daarom slim om je bord te bekleden met huishoudfolie. Ook als je het vormen van de burgers een plastic vorm gebruikt is het handig om deze met huishoudfolie te bekleden.