Ga terug
Print
hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch tagliatelle

Tagliatelle met courgettesaus

Een vegetarisch snel en makkelijk pastagerecht.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Pastagerecht, Vegetarisch
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 40 gram boter
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 3 groene courgettes in dunne plakjes gesneden
  • klein scheutje slagroom
  • 400 gram verse tagliatelle
  • half bakje mascarpone

Werkwijze

  1. Zet een pan met ruim water en zout op voor het koken van de pasta.

  2. Smelt de boter in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de sjalot een paar minuutjes op laag vuur. Roer het af en toe even door. 

  3. Doe dan de courgettes erbij en bak dit een minuut of 8 tot 10 mee. Blijf af en toe roeren en zet het vuur niet te hoog.

  4. Giet er een klein scheutje slagroom (of kookroom) door en breng het op smaak met zout en peper. Laat dit een minuut of 5 pruttelen en roer dan de mascarpone erdoor. 

  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verse pasta hoeft maar kort te koken. Gebruik je gedroogde pasta, houd dan rekening met een langere bereidingstijd. 

  6. Schep de pasta door de saus, warm het nog even goed door een serveer direct.