Ga terug
Print
hoofdgerechten vis zalm quiche

Zalmquiche met spinazie en doperwten

Deze quiche is een volwaardige maaltijd. Ook leuk bij een buffet!

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 15 gram bieslook
  • 250 gram zalmfilet
  • 2 el olijfolie
  • 450 gram tuinerwten diepvries
  • 1 zak spinazie
  • 4 eieren
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram geraspte kaas

Werkwijze

  1. Ontdooi op tijd de bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en snijd ook de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.

  2. Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Fruit de ui kort in een beetje olijfolie en voeg dan de bevroren tuinerwten toe. Bak dit een minuut of 3 mee en voeg dan de spinazie toe en laat dit flink slinken. Verdeel het vervolgens over het deeg in de vorm.

  3. Verdeel de zalmblokjes over de groente.

  4. Klop de eieren los met de yoghurt. Doe vervolgens de kaas, de bieslook en wat zout en peper erbij. Roer goed door elkaar en schenk dit over de vulling in de vorm. Schuif de vorm in de oven en bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

  5. Snijd de quiche in 4 stukken en serveer meteen.