Met deze maaltijdsoep warm je op een koude gure herfstdag van binnenuit weer lekker op.
Snijd de ui fijn en de tomaten in kwarten.
Doe het soepvlees in een kom en bestrooi het met de kerriepoeder en zout & peper. Verhit dan de olie in een pan die groot genoeg is voor de uiteindelijke hoeveelheid soep en doe het vlees erin. Bak dit even goed aan.
Als het vlees lekker bruin is gebakken, voeg je de ui en de tomaten toe. Laat dit even meebakken. Voeg dan de bouillon (of het water en het bouillonblokje) en de takjes rozemarijn toe. Draai het vuur laag en laat het een uurtje pruttelen.
Was de prei en snijd hem in ringen. Schrap de wortels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Voeg de prei, wortels en farro toe aan de soep en laat dit nog 20 minuten zachtjes meepruttelen. De farro moet beetgaar zijn.
Schep de soep in kommen en serveer het lekker heet met stokbrood.
Farro is een vezelrijke tarwesoort die erg gezond voor je is. Het is naaste familie van spelt. In deze soep zwelt het flink op en zorgt het voor de stevigheid. Kun je geen Farro vinden, neem dan spelt. Dat is bijna hetzelfde.