Een stevige risotto maaltijd met balletjes gedraaid van kalfssaucijzenvlees
Snipper de ui. Snijd het kontje van de venkelknollen af, snijd ze ze in kwarten. Verwijder de kern van de venkelknollen en snijd ze in reepjes.
Verhit de boter in een pan. Fruit hierin de ui, venkel en de helft van de Italiaanse kruiden een paar minuten. Voeg dan alle risottorijst in één keer toe en bak dit al roerend een minuut of 3 mee. De korrels worden dan glazig. Voeg de wijn toe en laat het helemaal opnemen door de rijst.
Verwarm de frito met het water en breng het tegen de kook aan. Voeg dit met 2 soeplepels tegelijk toe aan de risotto en ga daarmee door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt zo'n 20 minuten. Ik houd van een risotto met een bite. Houd je van wat gaardere risotto kook het dan wat langer.
Haal het velletje van de worsten en meng het vlees met de rest van de Italiaanse kruiden. Draai er balletjes van en bak ze in zo'n 10 minuten in een klontje boter gaar.
Schep de ricotta door de risotto en roer het er goed doorheen. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Rasp de Parmezaanse kaas.
Schep de risotto op de borden, leg de balletjes erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas en de basilicum blaadjes.