Bal van rundergehakt op smaak gemaakt met Italiaanse kruiden en gevuld met een bolletje mozzarella
Doe het gehakt in een kom en kneed het goed door elkaar met de Italiaanse kruiden en het ei. Pas de hoeveelheid paneermeel die je toevoegt aan aan de natheid van het gehakt. Het paneermeel neemt veel vocht op. Is je gehakt redelijk vochtig, voeg dan wat meer toe. Is het vrij droog, dan heb je maar een beetje of zelfs geen paneermeel nodig.
Verdeel het gehakt in 8 stukken en vorm er 8 'hamburgertjes' van. Leg op 4 'hamburgers' 2 mini-bolletjes mozzarella. Leg er een 'hamburger' op en plak de uiteinden zorgvuldig op elkaar. Vorm er dan een mooie bal van. Let er goed op dat de buitenkanten mooi glad en goed dicht zijn, anders barst hij open en loopt de vulling eruit.
Je kunt eventueel de buitenkant nog paneren met wat paneermeel, maar dit hoeft niet.
Verhit een klontje boter in een pan. Braad de gehaktballen rondom bruin op hoog vuur. Draai dan het vuur laag en laat de ballen rustig garen.
Bij deze heerlijke gehaktballen heb ik kort gekookte broccoli en gekookte aardappelen geserveerd.