Ga terug
Print

Creepy Devilled eggs voor Halloween

Gemarmerde eieren waardoor het lijkt of er spinrag opzit met groenige wormenvulling

Gang Hapjes
Keuken Halloween
Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 doosje diepvries blauwe bessen
  • 0,5 avocado
  • 1 el wasabi
  • 1 el citroensap of limoensap
  • snufje zout
  • 0,5 el zwart sesamzaad

Werkwijze

  1. Doe de eieren met de blauwe bessen in een pan en vul af met water tot de eieren onder staan. Breng aan de kook. Kook de eieren ongeveer 5 minuten, zet het vuur uit en laat het geheel ongeveer 10 minuten staan.

  2. Haal ze dan één voor één uit het vocht en tik met de achterkant van een lepel voorzichtig scheurtjes in de schil. Doe de gebutste eieren in een bakje en vul het af met het blauwe bessenvocht. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en zet het dan minimaal 6 uur maar het liefst een hele nacht in de koelkast.

  3. Schil dan de eieren voorzichtig. Het eiwit is nu gemarmerd en het lijkt alsof er spinrag overheen zit. 

  4. Snijd de eieren doormidden en lepel de dooiers eruit. Meng de dooiers met het vruchtvlees van een halve avocado, een beetje wasabi, een beetje citroen- of limoensap en een snufje zout. Proef even of de smaak zo goed is. Vind je de kleur niet creepy genoeg, dan kun je eventueel nog wat kleurstof toevoegen. 

  5. Doe de vulling in een spuitzak met een licht gekarteld spuitmondje en spuit in en over de eierhelften wormvormige sliertjes. Strooi er vlak voordat je ze serveert een beetje zwart sesamzaad over. 

Notities

Om het gemarmerde effect op de eieren te krijgen moeten ze lang trekken. Begin dus op tijd!