Ga terug
Print

Tonijnsalade

Lekker bij de lunch: tonijnsalade. Deze is op smaak gebracht met onder andere gerookte paprikapoeder. 

Gang Lunch
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 blikjes (Fish Tales) tonijn op zonnebloemolie
  • 2 el ketchup
  • 3 Ć  4 el mayonaise
  • 4 zoetzure augurken
  • 1 rode ui
  • zout
  • peper
  • gerookt paprikapoeder
  • beetje bieslook

Werkwijze

  1. Maak de blikjes vis open laat ze even uitlekken in een vergiet. Doe de tonijn in een kom en prak het fijn met een vork. Als je een hele fijne tonijnsalade wilt, kun je het ook in de keukenmachine doen. Ik vind het lekker om het wat grover te laten. 

  2. Roer de ketchup en mayonaise erdoor tot je een mooie consistentie hebt. Breng op smaak met peper en zout. 

  3. Snijd de ui ragfijn en de augurken in hele kleine blokjes. Roer dit door de tonijn. Je kunt eventueel nog wat fijngehakte olijven toevoegen als je daarvan houdt. Snijd of knip de bieslook in stukjes en roer het erdoor. Voeg dan de gerookte paprikapoeder toe. Doe er eerst een lepeltje door en proef. De smaak van de gerookte paprikapoeder moet niet overheersen maar wel goed te proeven (en te ruiken!) zijn.