Ga terug
Print

Jonker Koek

Gezond en voedzaam tussendoortje

Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Auteur Nannette Jonker

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram volkoren meel
  • 8 gram bakpoeder
  • 250 gram rietsuiker
  • 75 gram krenten
  • 75 gram rozijnen
  • 3 tl koekkruiden
  • snufje zout
  • 5 dl karnemelk

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Doe alle ingrediënten behalve de karnemelk in een kom en roer alles goed door elkaar. 

  2. Giet de karnemelk erbij en mix het met een mixer of met je handen goed door elkaar (= een lekker plakkerig werkje). Als alles goed is gemengd doe je het deeg in een cakevorm (ong. 24 cm). Doe de vorm in de oven en bak de koek 75 minuten. 

  3. Prik er na de baktijd met een satéprikker in. Komt deze schoon uit de koek, dan is hij gaar. Zo niet, zet hem dan nog even terug in de oven. Laat de koek helemaal afkoelen, want warm is hij niet zo lekker.