Schnitzels op Siciliaanse wijze bereid
Leg de schnitzels tussen twee stukken huishoudfolie en sla ze met een vleeshamer of zware steelpan goed plat. Leg de lapjes vlees vervolgens in een schaal en schenk het bier erbij (wijn kan eventueel ook). Het vlees moet goed onder staan. Laat dit minimaal een uur staan.
Fruit de ui in een ruime koekenpan op halfhoog vuur glazig in een scheutje olijfolie. Doe het paneermeel op een plat bord en wentel de natte schnitzels hierin rechtstreeks om. Zet het vuur onder de koekenpan met het gefruite uitje hoger en bak de schnitzels in korte tijd aan beide zijden aan.
Voeg het marinade vocht toe en breng het aan de kook. Laat even goed doorpruttelen, waardoor de saus dikker wordt. Proef en breng het op smaak met zout en peper.
Bij de scaloppina heb ik kort gekookte broccoli en gekookte aardappelen gemaakt. De saus krijgt een wat bittere smaak door het bier. Lekker, maar als je hier niet van houdt gebruik dan wijn of bouillon.