Ga terug
Print
bijgerechten groente/fruit zoete worteltjes

Zoete worteltjes

Een bijgerecht dat bijna overal bijpast

Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 bossen bospeen
  • 80 gram boter
  • 400 ml groentebouillon of kippenbouillon
  • 3 Ć  4 tl suiker
  • zout
  • peper
  • peterselie liefst verse, anders gedroogde

Werkwijze

  1. Snijd de wortels van het loof en schrap ze met een dunschiller. Snijd ze in ongeveer gelijke stukken (niet te klein) om de garing zo gelijk mogelijk te laten verlopen. 

  2. Verhit de boter in een hapjespan en als de boter uit is gebruist voeg je de worteltjes toe. Stoof ze even op halfhoog vuur, een minuut of 4. Voeg dan de bouillon en de suiker toe. Breng het aan de kook en laat het pruttelen tot de wortels gaar zijn. Dit zal afhankelijk van de grootte van de wortels tussen de 4 en de 8 minuten duren. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Schep de worteltjes uit het vocht op een bord en bestrooi met wat peterselie. 

Notities

Ik heb deze worteltjes geserveerd bij een stukje zalm in een lemon pepper korst en geroosterde aardappelen.